søndag 30. oktober 2011

Allergivennlige cupcakes.



I helgen har vi hatt besøk av en av mine kusiner.
Og i dag fant vi ut at vi hadde lyst på muffins! :) Det var jo ikke noe stress det, så det var bare å brette opp ermene og sette i gang!


Ettersom hun har melke og eggallergi så måtte vi ta hensyn til dette, og da hadde jeg denne oppskriften i dag tidligere av.
Husker dessverre ikke hvor jeg fant den, så får ikke gitt bloggkred :(


Fersken muffins :)

Ca 24 muffins i normal størrelse.
300 g hermetisk fersken uten kraft
5 dl hvetemel eller glutenfritt mel
2 dl sukker
30 g bakepulver
1 dl smeltet melkefri margarin
1,5 dl ferskenkraft/vann


* Hermetisk fersken moses i en hurtigmikser eller lignende.
* Bland det tørre og ha i den mosede ferskenmassen. Rør det hele sammen med visp i en kjøkkenmaskin. Rør godt slik at det piskes luft inn i massen. Spe med ferskenkraft/vann.
* Ha i margarinen tilslutt.
* Fordel i muffinsformer.

Stekes i 10-12 minutter på 175 C

Til glasur har jeg brukt den tradisjonelle melis og vannglasuren.
Jeg har bare tilsatt brun&sort og gul&rødt for å få de fargene som er nå.



Ingen andre enn Camilla og jeg som ser likhetstrekk mellom denne muffinsen og ett dovendyr? He he he he!!
Denne ble tilfeldigvis sånn når jeg tok på glasuren, så det syntes vi var litt vittig ;)



Happy Halloween alle sammen! :) :)

mandag 24. oktober 2011

Sjokoladekake med sjokoladepasta.


I går hadde ett vennepar av meg 1-års jubileum og jeg ble spurt om å lage kake til kvelden.
Noe jeg selvfølgelig sa JA til! He he he!! Lar jo ikke en såååå romantisk mulighet gå fra meg!! :p

Hun ønsket en ren sjokoladekake, he he!! Så dette er ikke en kake for de som teller kalorier, for å si det sånn ;)

Fransk sjokoladekake.
250 g smør
5 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

* Smelt sjokoladen og smør i en bolle i vannbad.
* Lag eggedosis av egg og sukker.
* Vend sjokoladerøren nedi, og bland til slutt forsiktig inn mel og bakepulver.
* Smør og mel en springform (24 cm).
* Kaken skal steke ved 200 grader i ca 30 minutter. Det skal fortsatt henge røre ved på trepinnen.
* La kaken hvile en liten stund i formen før formen taes av.

Fyll:
Sjokoladeganache og enkel sjokoladekrem.




Sjokoladepasta.
Sjokoladepasta lages av smeltet sjokolade blandet med sirup etter forholdet 2:1 (i vekt). F.eks. 500 g sjokolade til 250 g sirup.
Ingredienser:
500 g kokesjokolade
250 g sirup

* Sjokoladen smeltes forsiktig i vannbad, pass på så den ikke blir for varm, sirupen varmes i kjele til den er lunken.
* Rør sirupen godt inn i sjokoladen og hell den varme blandingen i f.eks. fryseposer. Klapp flatt, fjern vakuum, steng posen og legg til avkjøling på benken i ca. ett døgn, eller til den stivner.
* Før sjokoladepastaen skal brukes, må du kna den opp. Massen er hard og kan varmes i mikro-bølgeovn i noen sekunder. Men vær forsiktig, den smelter fort! Den ferdige sjokoladepastaen skal være smidig og kan brukes til alt fra kakelokk til blomster.
* Dersom den er seig når den kjevles ut, kan du kjevle den ut med litt maizenna. Pass på så du ikke får mel også på oversiden, det vil sette merke på lokket ditt. Pastaen bør kjevles på plastunderlag med plast- eller silikonkjevle.
* Pass på ikke å jobbe for mye med pastaen, den smelter fort i hendene dine.

Skriften er smeltet hvit sjokolade tilsatt siktet melis. Jeg syntes den var så rennende uten melisen, men så fort ( og for sent dessverre) at jeg kunne hatt enda mer melis i :/


Syntes ikke rosene ble verst, med tanke på at det var første gang jeg lagde sjokoladepasta og lagde roser på denne måten! :)


Så happy feiring i går, Jannicke og Ole-Kristian! :) Håper dere fikk en kjekk kveld!
Og takk for at jeg fikk lage kaken deres!

torsdag 20. oktober 2011

Rosa sløyfe-aksjonen *Oppfordring!!*



Jeg oppfordrer alle til å gå inn på siden til Rosa sløyfe-aksjonen og se hva hver og enkelt kan gjøre.
Det er en kjempeviktig sak som det er nødvendig å snakke om!


Klikk dere inn via den rosa sløyfen på høyre siden på bloggen og les mer.
Det er masse nyttig informasjon på siden og alle burde lese.


Ta ansvar for egen helse jenter! :)

mandag 17. oktober 2011

Double chocolatchipcookies.



Oppskriften fant jeg her på Trines matblogg.

Til ca 24 nydelige sjokoladecookies trenger du:

125 gram mørk sjokolade, smeltet
125 gram romtemperert usaltet smør
50 gram sukker
75 gram brunt sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
150 gram hvetemel
30 gram bakekakao
1 ts natron
en klype salt
100 gram mørk kokesjokolade 70%, hakket
100 gram hvit kokesjokolade, hakket

* Smelt 125 gram mørk kokesjokolade i vannbad. Pass på at bollebunnen ikke kommer i kontakt med vannet og at det ellers ikke blir for varmt, da kan sjokoladen eventuelt skille seg.
* Rør smør, samt brunt og hvitt sukker luftig og kremaktig. Rør inn den smeltede sjokoladen og bland godt, og tilsett deretter egg og vaniljesukker. Bland alt det tørre og rør det hele godt sammen, og tilsett til slutt hakket mørk og hvit sjokolade. Du skal nå ha en ganske fast deig.
* Lag cookisene enten ved å rulle ut til pølser og kutt opp deler, eller så kan du forme de med skje i håndflaten.
* Legg kulene på bakepapirkledt stekebrett med god avtand mellom hver. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 15 minutter, til cookiesene er passe stekt. Pass på at de ikke stekes for lenge, da kan de fort smake brent.
* La de hvile en stund på brettet før de løftes over på noe annet.

Jeg lagde de i det jeg trodde var en passende størrelse på første brett.



Det viste seg å være feil, he he!! De var altfor store. Så neste brett lagde jeg de mindre på, samt større mellomrom.


Er en perfekt venninnegave eller rett og slett bare en hyggelig oppmerksomhet til noen :)

mandag 10. oktober 2011

Cupcakes on our honeymoon!



På cruiset vi var på meldte jeg meg på ett cupcake decorating clas, hehe!!




Og dette er hamburgeren og pommes friten vi lagde. Kul ikke vel? :) :)

søndag 9. oktober 2011

Boysenbærmuffins.



I dag har det vært skikkelig rustevær ute, med piskregn og fantekjerringer ute.
Da var det godt å kunne være innendørs og spesielt på kjøkkenet :)

Min yngste prins var ivrig tilskuer mens jeg slang i sammen en muffinsrøre, he he!
Hadde han fått bidratt med noe annet enn klapping og vising på hvor de forskjellige tingene skulle, så hadde det ikke blitt mer røre igjen, hehe!!



Jeg har brukt den vanlige røren min og så har jeg blandet inn noen spiseskjeer med boysenbærsyltetøy i når røren er ferdig. Rør rundt og helt til slutt klæsj en klatt med syltetøy på toppe :)



Ferdig! Mmmm mmm mmMM!!! Både lukter godt i hus nå og varmet godt i magen :)



Ha en forblåst, men koselig søndagskveld :)

onsdag 5. oktober 2011

Sjokoladekake med marsipanlokk


I dag var det nok ett familieselskap. Phu! Skal ikke være barebare dette her ;)
To er gjort og to gjenstår.

I dag ville snuppa ha sjokoladekake. Greit det. Men jeg hadde ikke lyst å bare lage en vanlig langpanne, så da måtte jeg gjøre litt mer ekstra ut av det ;)

Jeg har brukt en cookiecutter for å få både kaken og marsipanen i samme form og størrelse.
Under marsipanen har jeg brukt restene av sjokoladekremen jeg brukte i brownisene her om dagen.

Mønsteret har jeg laget fra ett sett fra Wilton. Og sukkeret har jeg farget med lillafarge fra Americolor.




Kake, langpanne.
500 g sukker
4 egg
3,75 dl melk
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
5 ss Nesquick
300g margarin

Fremgangsmåte:
* Egg og sukker piskes til eggedosis.
* Bland heller i melka før du tilsetter det tørre.
* Smeltet margarin tilsettes margarin tilslutt. Bruk gjerne mikser for å få en jevn røre.
* Røren helles i smurt langpanne.
* Kaken stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter.

søndag 2. oktober 2011

Mini cupcakes med bringebærkrem.



Snuppa mi ville også gjerne ha mini cupcakes til dagens bursdagsselskap, så da var jeg ikke vanskelig å be, hehhe!!

Oppskrift til cupcakes og smørkrem ligger HER.
Jeg droppet kakao i smørkremen og erstattet den med bringebær.
Det har jeg gjort på følgende måte:

* Tok en del frosne bringebær og kokte opp de med litt melis.
* Silte av saften i en bolle og lot bærene avkjøle seg helt ned.
* Etter smørkremen var ferdig helte jeg bærene over smørkremen og vispet de inn.
* Ferdig!

Saften fra bringebærene kan brukes i frosting en annen gang, dynking av kakebunner etc etc :)

Håper de faller i smak hos dere lesere også! :)

Doubledecker brownies med sjokoladekrem




I dag ble snuppa mi 9 år og da bestilte hun brownies :) Hun bestilte også mini cupcakes, men det kommer det bilde av i ett eget innlegg.
Og her er resultatet av det :)

Oppskriften til kaken ligger HER.


Sjokoladekrem:

En liten boks med kremfløte
3 plater mørk kokesjokolade
Litt melis
1 ts Delfiafett

* Varm fløten i en gryte. Ikke la den koke.
* Knekk sjokoladen i biter og la den smelte i fløten.
* Sikt oppi melis. ( Siktingen for å være sikker på å ikke få klumper)
* La Delfiafettet smelte inn.
* La denne avkjøles natten over.
* Dagen derpå piskes dette opp til krem.

Jeg lagde to kaker. En kake med Hapå og salte peanøtter og en kake som kun var ren brownieskake.

Så skjærte jeg opp små stykker, la sjokoladekremen i midten og ett nytt stykke brownies på toppen.
Ble utrolig mektig, men fytti så godt!!! :) :)

lørdag 1. oktober 2011

Forskjellige sjokoladekremer.

Bilde lånt fra Google.


Her er en del forskjellige sjokoladekremer :) 
Namnam!! Kjenner jeg får vann i tennene bare jeg tenker på kremer, hehe!!!


Hvit sjokoladeglasur . ( Gir en glasur som stivner på kaken )
75 gram hvit sjokolade
15 gram smør
1 ss melk
4 ss melis

* Smelt sjokolade og smør, og rør til det er godt blandet . 

* Visp inn melk og melis og fortsett å vispe i noen minutter til glasuren er kald. 
* Smør/hell utover kaken. 
****


Ganache - gir en lett og luftig glasur. ( Stivner ikke på kaken )
4.5 dl kremfløte
375 gram mørk sukkerfri sjokolade

* Ha kremfløten i gryta og la den koke opp under omrøring. 

* Tilsett sjokoladen og rør om til den er smeltet. 
* Ha blandingen over i en bolle og pisk til ganachen er lett og luftig (ca 5 minutter)


****
Saftig sjokoladekrem:

3  egg
1 1/2 dl  kremfløte
135 g  sukker
200 g  meierismør
1 ts  vaniljesukker
100 g  mørk kokesjokolade


* Kutt smøret i terninger. 
* Egg, kremfløte og sukker varmes opp til kokepunktet. (Rør gjerne sammen dette litt før du setter det på kok, ellers har egget lett for å klumpe seg). 
Det er viktig å røre hele tiden så ikke kremen setter seg i bunn. La fyllet koke til det tykner litt. * Ta kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade litt etter litt.* Ha til slutt i vaniljesukker. 
* Sett fyllet til avkjøling, gjerne i kjøleskap natten over.
* Pisk fyllet opp med en hurtigmikser. Vær forsiktig så det ikke skiller seg.
****
Enkel sjokoladekrem
2 egg 
1dl kremfløte 
125 gr sukker 

Kok dette opp under omrøring .

125 gr smør 
1 ts vaniljesukker 
100gr sjokolade 

Røres i den varme blandingen 
Avkjøles til neste dag og pisk opp. Bland inn litt pisket kremfløte.

Dersom det er ønskelig kan det blandes inn Bailyes/annen likør eller andre smakstilsetninger. Feel free! :) 
****

Sjokokrem
1 egg
 1 dl sukker
 ½ dl kaffe
 1 pl sjokolade
100 g smør

1 dl kremfløte

* Egg og sukker røres sammen
* Kaffe, sjokolade og smør smeltes sammen og røres.
* Pisk kremfløten og vend den inn i den andre blandingen.