søndag 12. juni 2011

Noen av mine favorittgrunnoppskrifter.

Bilde lånt fra google.


Vi har vel alle en eller flere oppskrifter som vi bruker mer enn andre. Det har i alle fall jeg. 
Og her er noen av de jeg bruker oftest. Kommer sikkert til å legge ut flere etterhvert, men disse er i alle fall de mest brukte hos meg.


Hvit sjokoladekrem:
100 g hvit sjokolade
100 g romtemperert smør
100 g kremost
1 ss vaniljesukker
2 1/2 dl melis


* Smelt sjokoladen
* Pisk sammen med smør kremost og vaniljesukker.
* Rør inn sjokoladen og melis.
* Sett kremen i kjøleskapet litt hvis du syntes den er for myk.


Sukkerbrød:
4 egg
150 g sukker
150 g mel
1 ts bakepulver


* Visp egg og sukker.
* Rør forsiktig inn mel og bakepulver.
* Stek kaken i smurt form. (24 cm)
* Nederst 30 min, 175 grader.


Tones luxusmuffins:
100 gram romtemperet smør
150 gram sukker
3 stk egg
150 gram mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,5 dl eplejuice

* Rør smør og sukker hvitt, Rør inn ett og ett egg, sikt så inn tørrvarene. Tilsett juicen i en tynn stråle.
* Fyll formene 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen, 175 grader i 20 minutt.



Kremet topping til muffins.
125 g kremost
60 g smør
4 dl melis
Evt farge/essens


* Pisk smør, ost og leis til ønsket konsistens.
* Tilsett annet etter eget ønske.
TIPS: Sikt inn melisen. Da blir kremet mer jevn og myk.



Royal icing:
2 eggehviter
375 g melis
1/4 ts sitronsyre

* Ha i alt i en mixebolle. Pisk fort og mye.
* Det skal dannes toppen på skjeen når du drar skjeen opp fra bolllen.
* Oppbevares i kjøleskap med folie helt ned til glasuren.

Karamellkrem:
3 dl kremfløte
1 pakke smørbukk-karameller
2 ss sukker

* 1 del fløte, karameller og sukker i en kjele.
* Varm opp og røres tykk. Pass på så det ikke koker, for da får du ikke pisket kremen senere!
* Avkjøl. (kremen vil skille seg dersom karamellblandingen ikke er avkjølt.)
* Pisk resten av kremfløten til krem og bland forsiktig inn karamellblandingen. 


Sjokoladesmørkrem:
200 g smør
500 g melis
2-4 ss kakao
2 ts vaniljesukker (eller du kan bruke vaniljeekstrakt)
2 egg.

* Rør smøret luftig.
* Sikt inn meteparten av melisen sammen med kakao og vaniljesukkeret. Rør dette godt.
* Tilsett ett egg om gangen.
* Sikt inn resten av melisen til ønsket konsistens.

Sjokoladekake:
300 g smør
600 g farin
3,5 dl melk
4 egg
500 g mel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
3-4 ss kakao

* Rør smør og sukker hvitt.
* Rør inn eggene ett om gangen, så melk og tørre annenhver gang. 
* Hell røren i papirkledd langpanne. 
* Sett på nederste rille dersom du setter langpannen på et stekebrett. (på midterste dersom du kun benytter langpannen)
* Avkjøl kaken noen minutter i formen. 
* Velv den over på rist og trekk av papiret.
*175 grader, midt i ovnen. 30 minutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)