I dag har jeg testet ut en ny oppskrift på cookies.
Når jeg hadde laget sammen deigen så var jeg temmelig skeptisk.. For det var en kombinasjon av røre og deig, vil jeg si. Men i god tro klasket jeg inn røredeigen i gladpack og hadde den oppi en brødpose i tillegg. Dette lå i kjøleskapet ett par timer for å bli mer fast i fisken.
Den ble fastere, men ikke helt fast likevel. Så jeg brukte en del mel på utkjevlingen.
Oppskriften jeg har brukt denne gang er:
Vanilla cookies:
100 g melis
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
500 g hvetemel (siktet) (samt mer mel til utkjevling)
200 g smør
* Bland sukker, melis og vaniljesukker.
* Tilsett eggene og miks videre.
* Tilsett siktet mel og smør og miks til deigen akkurat kommer sammen.
* Kna deigen lett for hånd på et bord med hvetemel.
* Pakk deigen inn i plast og la hvile i kjøleskapet i ca 2 timer.
* Ta frem litt deig om gangen for å kjevle ut. Stikk ut kaker og legg på bakepapirkledt bakeplate. Deigen er lettest å arbeide med når den er hard og kald.
Stekes ved 170 grader i 15-20 minutter.
Når jeg hadde laget sammen deigen så var jeg temmelig skeptisk.. For det var en kombinasjon av røre og deig, vil jeg si. Men i god tro klasket jeg inn røredeigen i gladpack og hadde den oppi en brødpose i tillegg. Dette lå i kjøleskapet ett par timer for å bli mer fast i fisken.
Den ble fastere, men ikke helt fast likevel. Så jeg brukte en del mel på utkjevlingen.
Oppskriften jeg har brukt denne gang er:
Vanilla cookies:
100 g melis
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
500 g hvetemel (siktet) (samt mer mel til utkjevling)
200 g smør
* Bland sukker, melis og vaniljesukker.
* Tilsett eggene og miks videre.
* Tilsett siktet mel og smør og miks til deigen akkurat kommer sammen.
* Kna deigen lett for hånd på et bord med hvetemel.
* Pakk deigen inn i plast og la hvile i kjøleskapet i ca 2 timer.
* Ta frem litt deig om gangen for å kjevle ut. Stikk ut kaker og legg på bakepapirkledt bakeplate. Deigen er lettest å arbeide med når den er hard og kald.
Stekes ved 170 grader i 15-20 minutter.
Jeg fuktet bakepapiret litt på undersiden slik at det lå med stabilt når jeg drev å dekorerte.
Jeg har brukt royal icing til dekoreringen:
* 1 eggehvite (piskes alene først)
* 2-4 dl siktet melis (prøv deg frem på mengden med litt og litt om gangen)
* 1/2 tskje sitronsaft (haes i helt på slutten)
Vent minst 30 minutt etter du har tegnet opp omrisset på cookisene, for det laget må tørke før du tar på de andre lagene.
Fargene fikk jeg av stemoren min når hun kom hjem fra USA-tur nylig. Tusen takk EB!! :)
Disse fargene er flytendes, samme konsistens som de norske konditorfargene, men de er kraftigere. Så man trenger så mye mindre farge for at fargene skal bli tydelige :) Veldig greit!
Ett par av cookisene mine.
Syntes ikke de ble så ille gale jeg. Det er jo føste gang jeg tester ut denne teknikken, tross alt!
Nå er det to barn som venter på å forsyne seg! Så ha en kjempeflott tirsdag alle sammen! :)
Disse så jo bare helt herlige ut♥. Får virkelig vann i munnen☺.
SvarSlettKlem Marita♫♫
Takk takk! :)
SvarSlettTok sin tid å dekorere alle sammen, men jeg syntes det var verd den tiden jeg, hehehe!!
Vi må jo alle begynne ett sted, ikke vel? Heheh!!
Klemklem :)
De så morsomme ut. Perfekte til barnebursdager eller "uformelle" sammenkomster.. Ganske perfekte til barseltreff også når jeg tenker meg om:D
SvarSlettDu får bare sette i gang til barnedåpen, Jannicke, hehe!! :P :)
SvarSlettDer gav du meg en kjempegod ide til julebaksten. Tenkte å dekorere kakemann på denne måten. Tusen takk for masse inspirasjon.
SvarSlettSå hyggelig du fikk inspirasjon!
SvarSlettKos deg masse med baksten! :)
Tone