mandag 17. oktober 2011
Double chocolatchipcookies.
Oppskriften fant jeg her på Trines matblogg.
Til ca 24 nydelige sjokoladecookies trenger du:
125 gram mørk sjokolade, smeltet
125 gram romtemperert usaltet smør
50 gram sukker
75 gram brunt sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
150 gram hvetemel
30 gram bakekakao
1 ts natron
en klype salt
100 gram mørk kokesjokolade 70%, hakket
100 gram hvit kokesjokolade, hakket
* Smelt 125 gram mørk kokesjokolade i vannbad. Pass på at bollebunnen ikke kommer i kontakt med vannet og at det ellers ikke blir for varmt, da kan sjokoladen eventuelt skille seg.
* Rør smør, samt brunt og hvitt sukker luftig og kremaktig. Rør inn den smeltede sjokoladen og bland godt, og tilsett deretter egg og vaniljesukker. Bland alt det tørre og rør det hele godt sammen, og tilsett til slutt hakket mørk og hvit sjokolade. Du skal nå ha en ganske fast deig.
* Lag cookisene enten ved å rulle ut til pølser og kutt opp deler, eller så kan du forme de med skje i håndflaten.
* Legg kulene på bakepapirkledt stekebrett med god avtand mellom hver. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i ca 15 minutter, til cookiesene er passe stekt. Pass på at de ikke stekes for lenge, da kan de fort smake brent.
* La de hvile en stund på brettet før de løftes over på noe annet.
Jeg lagde de i det jeg trodde var en passende størrelse på første brett.
Det viste seg å være feil, he he!! De var altfor store. Så neste brett lagde jeg de mindre på, samt større mellomrom.
Er en perfekt venninnegave eller rett og slett bare en hyggelig oppmerksomhet til noen :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)