INGREDIENSER:
1/2 l melk
75 g fersk gjær, rød type
1/4 ts salt
150 g margarin
1000 g hvetemel
1 egg
150 g sukker
FYLL:
200 g smør, temperert
150 g sukker
1 egg til pensling
FRAMGANGSMÅTE:
* Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.Rør gjæren ut i væsken.
* Vei opp alt det tørre og tilsett væsken og eggene.
* La deigen elte i en kjøkkenmaskin til en glatt og jevn deig.
*La deigen etterheve i ca. 40 minutter.
FRAMGANGSMÅTE FYLL :
* Rør sammen smør og sukker til en luftig masse. Ha i kanel etter smak.
* Kjevle ut deigen til et rektangulert stykke.
* Smør fyllet godt utover deigrektangelet og strø evetuelt på rosiner.
* Rull deigen sammen til en jevn og fin rull.
* Skjær rullen opp i skiver etter ønsket tykkelse.
Sett ovnen på 230 grader.
Pensle med egg og sett til etterheving i ca. 40 minutter.
Stek bollene i forvarmet ovn i ca. 8-10 minutter.
Jeg lagde tradisjonell melisglasur med vann, melis og tilsatte matfarge. Bare for å få litt mer farge på lunsjen min, hi hi!!
Kos dere! :)
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)