fredag 25. januar 2013

Sjokoladekake med karamell



I dag lagde jeg en kake til en familie jeg har laget mange kaker til.  Mannen i huset der har bursdag og da ville de ha en kake. Og det er jo hør og bør når det er bursdager som skal feires! :D

Og det gøyeste med de er at de EEEEELSKER sjokolade og de gir meg alltid frie tøyler til alt :) Liker det jeg, hehe!!!

Kaken:
3 egg
4 dl sukker
7 dl mel
3 dl melk
5 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
2 ss kakao ( jeg smeltet 100 gr kokesjokolade som jeg hadde i i steden for, mmmm)
200 gr smeltet smør


* Pisk egg og sukker hvitt.
* Sikt alt det tørre
* Vend innvekselsvis det tørre med melk og smeltet smør
* Ha i langpanne
*210 grader i ca 25 minutt

Sjokoladesmørkremen er den jeg pleier å bruke som ligger HER, bare at jeg hadde smeltet kokesjokolade i stedenfor kakao pluss små sjokoladebiter.
Og ja, det er mye sjokolade i denne kaken ettersom det er sjokoholikere som skal ha den, hehe!

Kakebunnen ble delt i to og først kom sjokoladekrem på.
(Dere ser sjokoladebitene? Mmmm... )

Deretter kom karamellen på, mmmM!!

Og tilslutt knuste sjokoladekjeks for å toppe det hele :)

Karamell:
2 dl fløte
1/2 dl brunt sukker
1/2 dl lys sirup
50 gram smør

* Kok opp fløten sammen med sukkeret.
* Ha i sirupen og halvparten av smøret.
* La dette småkoke i ca 15 minutt til det er tykt og blitt mørkere. Husk å røre!
* På slutten haes resten av smøret i.
* Pass på for dette er  veldig varmt!!
(Denne røren kan også fryses etter den er helt avkjølt)


Så var det bare å pynte i vei! Litt dots og roser, med spiselige kuler og karamell så var kaken klar!


Gratulerer med dagen til bursdagsmannen!! 
Håper kaken smaker :) 


3 kommentarer:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)