Dette var også en av kakene vi hadde i det første familieselskapet.
Siden det ble så mye sjokoladekake så ville jeg lage en annen type også.
Da falt valget på vaniljekake med vaniljesaus og ganache på toppen. Kom ikke helt bort fra sjokoladen, men hehehe!! ;)
Denne ganachen er laget med kakaopulver slik at de som har sjokoladeallergi kunne spise den.
Oppskrift på kaken:
100 gram smør
5 dl vaniljesaus
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker/flytende vaniljeessens
3 ts bakepulver
350 gram mel
* Smelt smøret og avkjøl litt.
* Visp inn vaniljesausen.
* Sikt alt det tørre (jeg siktet det to ganger for å få det ekstra luftig)
* Ha røren liten firkantform (jeg brukte den til Ikea og den var perfekt) eller 20x30 vanlig form.
* Ha gjerne på sukker og kanel på toppen så blir det sprøtt og godt etter steking.
* 175 grader, midt i ovnen, ca 40 minutt.
Denne er perfekt til frysing.
Jeg brukte chocolate fugde frosting. Vi hadde noen gjester som ikke tåler sjokolade, så da var det perfekt med kakao i den :)
Og så fikk ungene pynte denne da. Bursdagsbarnet lot også storesøstra få lov ;)
Nam, nam, nam... Et lyst og luftig alternativ til sjokoladekake :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)