Jeg har alltid sett på rullekake som en av de verste tingene jeg kunne fått spørsmål om å lage. Hjernen min har bare bestemt seg for at det er en vanskelig greie og at jeg ikke får det til.
Vel... Kjære hjernen min; DU TOK VELDIG FEIL!! Dette er ikke vanskelig i det hele tatt! :D
Jeg måtte bare få litt pep-talk av min bestemor og hun ene tanta mi før jeg satt igang ;)
Her kommer oppskrifter og forklaringer i kronologisk rekkefølge. Håper det er forståelig!
Oppskrift:
6 egg
180 gram sukker
150 gram mel
2 ts bakepulver
Nøytral olje
Ekstra sukker til strø
How to lage bunnen:
* Sett ovnen på 180 grader.
* Dekk en stor langpanne (skypanne som noen kaller det) med bakepapir som er smurt på oversiden.
* Pisk sukker og egg til eggedosis. La det piske i 6-8 minutt. Den skal bli skikkelig fluffy og lys.
* Sikt alt det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Ikke vend for hardt inn for da vil røren synke sammen og det vil vi jo ikke.
* Røren er nå ferdig. La stå inntil videre.
* Legg 2 ts av røren i en liten separat bolle.
Oppskrift til mønsteret:
1 eggehvite
Et par dråper sitronsaft
1 ts melis
Farge
* Stivpisk eggehviten og tilsett sitronsaft og melisen.
* Rør godt sammen.
* Vend inn kakerøren.
* Dersom det skal deles opp i flere farger må denne røren deles opp nå.
* Tilsett ønsket farge.
* Fyll røren/rørene i en liten sprøytepose og klipp et lite hull.
* Sprøyt det mønsteret du ønsker på det brettet med det smurte bakepapiret. Det trengs ikke mønster på mer enn 3/4 av brettet på langs.
(Evt du kan printe ut et mønster på et vanlig ark, legge det under bakepapiret og bruke det som mal. Bare husk å fjerne det før du setter brettet i ovnen)
* Stekes i 3-4 minutt midt i ovnen.
* Sett til avkjøling til de er nesten romtemperert. Sånn ca et par minutter.
* Vend forsiktig kakerøren jevnt over stekebrettet som har på mønsteret. IKKE skrap røren rundt på brettet, men dytt forsiktig forsiktig rundt på overflaten for å få alt jevnt fordelt. Dersom det skrapes eller dyttes hardt vil mønsteret løsne.
* Dunk brettet et par ganger på benken slik at de største luftboblene slipper tak.
* Stekes midt i ovnen i 15 minutt. ( Komfyrer er forskjellige så se gjennom vinduet etter 13 minutt. Den skal ikke være for brun)
Så skal vi begynne på fyllet:
* Kutt opp 4 nektariner og hiv de i blenderen. Moses godt.
* Pisk dette sammen med 200 gram Mascarponeost.
* Sikt i 1 dl melis og hell i 2,5 ts sitronsaft.
* Bland dette skikkelig godt.
* La stå.
Så tilbake til rullekaka:
* Smør et bakepapir og strø over sukker.
* Vend den stekte kaken over på dette bakepapiret etter endt steketid.
* Dra av bunnpapiret og legg deet løst oppå kaken.
* La hvile mens resten av fyllet lages.
Resten av fyllet:
* Stivpisk 1,5 dl kremfløte
* Vend inn resten av nektarinblandingen
* Kutt opp 2 nektariner i små båter.
* Nå har du krem til fyllet pluss krem til å servere ved siden av kaken.
Sist innspurt:
* Sjekk at rullekaken ikke er veldig varm lengre.
* Smør på kremen på rullekaken
* Strø på nektarinbitene på den siden av rullekaken som det IKKE er mønster på da den delen vil bli rullet inn i kaken.
* Det er ikke vits å å ta helt ut til kantene, bortsett fra den kanten som vil være innerst i rullen, for man dytter fyllet utover mens man ruller.
* Rull kaken sammen
* Skjær bort de to endene.
Sånn!! Det var ikke vanskelig vel? :D Badabing! :)
Så her var et forslag på hvordan man kan gjøre dette :) Listen min på flere forslag er langlanglang så det spørs om det ikke blir flere rulliser her i huset i sommer :)
Håper dette var forståelig :D
Ha en fin uke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)