Kveldens middag ble baconburgere, hamburgerbrød, krydret båtspoteter og dressing.
Og alt lagde vi fra bunnen av. Var utroooolig godt!!!
Båtpoteter:
Kutt opp potetene i båter og legg de i en brødpose.
Hell oppi olje og de forskjellige krydderene du selv ønsker.
Hakk gjerne opp hvitløk og ha oppi.
Knytt posen og rist godt.
La ligge til marinering så lenge du selv ønsker.
Hamburgerbrød:
3 dl H-melk
20 g gjær
1/2 kg hvetemel
ca 1 ts salt
1 ss sukker
30 g mykt smør
egg til pensling
sesamfrø
Bland gjæren i håndvarm melk og tilsett mel, salt, sukker og mykt smør.
Elt deigen veldig godt (ca. 10 minutter), eventuelt i en mikser med eltekrok. Ha deigen i en melet bolle, dekk den til og sett den til heving i romtemperatur i omtrent en halv time.
Del deigen i 6-8 biter og form dem til boller. Sett dem til etterheving på stekeplate i en halv time.
Bollene pensles med pisket egg, drysses med sesamfrø og stekes i ovnen ved 200 °C i ca 15 minutter.
Hjemmelaget hamburgerdressing:
2 dl majones
1 dl Heinz ketchup
2 ts paprikapulver
1 ts worcestershire sauce
Smak til med dill og litt salt
Bland alt i en bolle og voila!! En perfekt og god dressing!! :)
Baconburger500 gram karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 ts worchestershiresaus
8-10 skiver bacon
8-10 sjampinjong
Ha salt, pepper, og worchestershiresaus i en bolle sammen med kjøttdeigen, og rør sammen.
Lag fire solide burgere og stek dem op sterk varme.
Del soppen i skiver og stek den gyllen.
Stek også bacon til det blir sprøtt og godt.
Varm burgerbrødene. Bygg deretter burgeren opp med salat, tomat og løk.
Håper dere sier i fra hva dere syntes om oppskriftene dersom dere prøver de! :)