En av kusinene mine skulle ha barnedåp for sin førstefødte prinsesse og jeg ble spurt om jeg ville scrappe bordkortene.
Med tanke på at alle scrappetingene mine er fremdeles ligger i esker på hobbyrommet så spurte jeg om jeg heller kunne bake bordkortene. Jeg fikk til svar at jeg fikk fritt spillerom! :)
35 bordkort som skulle lages og min tante og de skulle transportere de i bil fra sør til øst. De kom vel frem ;)
Som cookies flest så var dette et flere dagers prosjekt. Men fytti så mye gøyere å lage slike bordkort, som enda ikke er så vanlig i Norge, en vanlig bordkort!
Det var en kjempeære å få lage disse og selv om bildene ble ufattelig dårlige, så ble jeg veldig fornøyd med de selv :)
Oppskriften kommer her
og den var kjempelett å jobbe med. Min nye favorittoppskrift :)
Resten er pyntet med royal icing og bittesmå spiselige decorkuler.
Oppskrift vanilla cookies / vanilje-kjeks:
100 g sukker
100 g melis
1 ts vaniljesukker
2 egg
450 g hvetemel (siktet)
200 g smør
Bland sukker, melis og vaniljesukker.Tilsett eggene og miks videre.Tilsett siktet mel og smør og miks til deigen akkurat kommer sammen.Kna deigen lett for hånd på et bord med hvetemel.Pakk deigen inn i plast og la hvile i kjøleskapet i ca 2 timer.Ta frem litt deig om gangen for å kjevle ut. Stikk ut kaker og legg på bakepapirkledt bakeplate. Deigen er lettest å arbeide med når den er hard og kald.
Stekes ved 150 grader i 8-10 minutter, alt etter hvor tynne/tykke de er.
Og her er oppskriften på glasuren.
Royal icing:
1 eggehvite
1/4 sitronsaft (enten fra den gule spruteflasken eller ekte sitron)
3,5 dl siktet melis
* Visp eggehviten til den er luftig. Her er det viktig at bollen er HELT ren og HELT tørr. Ellers vil det ikke fungere.
* Tilsett sitronsaften
* Sikt inn melisen litt og litt mens du pisker.
* Icingen er ferdig når du kan ta litt icing mellom tommelen og pekefingeren og det danner seg topper. Altså at den ikke faller sammen.
Man kan tilsette farge og smak etterpå :)
Jeg outlinet kanten først og lot den tørke helt før jeg begynte å fylle inn resten. Det for at det skulle komme en markant kant rundt kjolen.
Etter fyllet hadde tørket i en del timer pipet jeg på pynten :)
Det man kan gjøre er å ha bittelitt mer vann i den icingen som skal brukes som fyll. Da blir den litt mer rennende og kan være lettere å få utover for de som ikke har så mye trening i dette.
Jeg fikk tilsendt bilde av det pyntede bordet og det var nyyyydelig!!! Og den nydeligste dåpsjenta med et smil som rekker rundt månen og tilbake igjen! :) :)
Tusen takk for at jeg fikk lov å lage disse, kjære kusine!! Det var kjempehyggelig og jeg er veldig glad for at de falt i smak, på alle mulige måter, he he!!! :D