lørdag 27. august 2011

Vi tok oss en 3-retters i kveld vi :)

I kveld fant vi ut at vi skulle skeie skikkelig ut og derfor lagde vi oss en 3 retters middag hjemme. 
Det er ikke så altfor ofte vi gjøre det, derfor er det ekstra spesielt når vi tar oss tid til det :)


Forrett:

Forretten var bruchetta:



  • 200 g spekeskinke
  • 2 sk lyst brød
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk finhakket tomat
  • 0,25 stk finhakket rødløk
  • 0,5 stk finhakket avokado
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 1 ss frisk basilikum
  • 0,25 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.
Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.
Smak til med salt og pepper.
Fordel blandingen på det stekte brødet.
 Legg enten spekeskinken oppå eller under blandingen, eventuelt server den vd siden av bruchettaen.


Hovedrett:



Hovedrett var hvitvinsdampede kremet blåskjell med pommes frite. (molles frites) og dip.



Ingredienser
1,5 kg blåskjell
1 dl tørr hvitvin
1/2 dl kremfløte
1 hvitløksbåt
100 g løk, rød paprika, purre og gulrot i små terninger
100 g usaltet smør
Hakket persille
Saft av 1/4 sitron
Salt
Tilberedning
* Kok opp hvitvin, gløte og presset hvitløk.
* Tilsett skjellene og damp dem med sterk varme under lokk 5-7 minutter eller til de åpner seg. Rist på kjelen av og til. Ha skjellene over i et fat/bolle.
* Kok opp kraften og tilsett grønnsakterningene.
* Pisk inn smørret og smak til med salt og sitronsaft.
* Tilsett hakket persille og hell sausen over blåskjellene.

Skrubb blåskjellene godt. Kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell. Når blåskjellene er dampet så kast de skjellene som ikke har åpnet seg.
Serveres med pommesfrites og dip til. Aioli er perfekt til dette! 
Dessert:


250 g smør
250 g mørk sjokolade (70% sjokolade)
500 g sukker
60 g kakaopulver
1 ts vaniljeessens
4 store egg
40 g hvetemel
100 g valnøtter

*Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.
* Ha så i sukker og kakao og rør til dette har løst seg opp.
* Tilsett så vaniljeessens og lett sammenpiskede egg.
* Rør deretter inn hvetemelet.

* Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).
* Legg klatter med HaPå på toppen av kaken og dra de utover med en gaffel.
* Dryss salte peanøtter på til slutt.


Stek kaken ved 180°C midt i ovnen i 45-50 min. Avkjøl kaken i formen til den er kald. Løft den forsiktig ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Det var kveldens meny fra oss! Hva har dere hatt til lørdagsmat i kveld da? :)


3 kommentarer:

  1. Heihei bakegleder! :)

    Ja, vi koste oss kjempemasse! Storejenta er på korpstur og når minstemann var lagt så var det inn på kjøkkenet og kokkelere, hehe!!

    Kan virkelig anbefale den menyen! Superenkel, rimelig og utroooolig godt!! :) : )

    SvarSlett
  2. Mmmmmm, det så virkelig godt ut:)

    Ha en fin uke.

    Klem Marita♫♫

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)