Denne kaken er til ei jente som har nettopp fylt 5 år. Da hun har melke, egge og nøtteallergi er det mange hensyn å ta. Er jo ingen vil ønsker å ha et anfall på samvittigheten, grøss!! :/
Men det er så mange oppskrifter som er allergivennlige så det er ingen problem :)
Smørkremen lagde jeg ut fra melkefritt smør og melis. Mengden er umålt da jeg som regel tar smørkrem på øyemål, hehe!!
Det viktigste er å få siktet melisen slik at det ikke kommer klumper i smørkremen ;)
Her er kakebunnen klare for steking :)
Jeg glemte jo helt å ta bilde av de etter de kom ut av ovnen....
Første bunnen var av den lyse kaken og ferskenfarget smørkrem.
Neste lag ble av sjokoladekaken med et lag lille smørkrem.
Så en ny lys bunn med ferskenfarget smørkrem
Til slutt den siste sjokoladebunnen uten noe på toppen. Og her vises alle lagene.
Som dere ser så har jeg ikke tatt krem helt ut på kantene.
Som dere ser så har jeg ikke tatt krem helt ut på kantene.
det fordi tyngdekraften vil presse fyllet ut til sidene av seg selv.
Lys kakebunn, uten egg og melk.
4 dl mel
2 ss potetmel
2 dl sukker
1 1/2 ss bakepulver
1 knivsodd salt
2 ss vaniljesukker
2 dl vann/eplejuice
1 dl soyamelk eller 100 gr smeltet melkefritt smør
* Bland alt det tørre
* Varm væsken
* Smelt smøret og ha oppi den varme væsken
* Bland alt på lav hastighet et par minutt
* Så blandes alt på høy hastighet i ca 5 minutt.
Passer til rund form 25 cm. Stekes 175 grader i 45-50 minutt.
Crazy sjokoladekake, uten egg og melk.
400 gram sukker
375 gram mel
55 gram kakao
2 ts natron
1,5 dl olje
1 ts vaniljesukker
2 ts eddik
* Bland sukker, mel, kakao og natron i en bolle.
* Bland olje og vann i en annen bolle.
* Ha det tørre pluss vaniljesukkeret over i det væsken.
* Røres på middels hastighet.
Stekes på 175 grader i 30 minutt.
Her har jeg tatt et tynt lag med smørkrem på kaken før jeg satt den til hvile i kjøleskapet.
Så var det bare å sette i gang med pyntingen.
Valget denne gangen falt på roser da de aller fleste jentene elsker rosa og roser :)
Og bittesmå microperler som siste finish :)
Og lilla stjerner på siden for å få frem rosene litt tydeligere :)
Da er det bare å krysse fingene og håpe at bursdagsfeiringen går bra og at kaken faller i smak!
Så flott! :) Hvordan ble den lyse kaka, ble den noe ala sukkerbrød, eller ble den veldig "tung"? Og hvor stor form har du brukt til disse rørene? :)
SvarSlettHeia :) Takk skal du ha :)
SvarSlettJeg syntes den var litt tung. Jeg er jo mest vant til lettere /mer fluffy kakebunner, så det var litt tyngdeforskjell ;)
Jeg har brukt 28 cm former til disse kakene :)
Den var fin :)
SvarSlettTakker og nikker, Gitte :D
SvarSlettUtrolig fine kaker :) de rosa rosene var jo bare lekre. Må være gøy å kunne bake sånne :) Jeg har ikke anlegg for baking, he he. Skal jeg gjøre noe maler jeg heller et bilde, he he :)
SvarSlettFor en nydelig kake! Er virkelig imponert over pyntingen, det er ikke gjort i en fei tenker jeg ;)
SvarSlettTusen takk! :)
SvarSlettEr mye dill på den selv om det bare er tre typer mønster :)
endelig en kake lignende det jeg lette etter. Melk nøtte og eggehvite allergi her i huset. Tenker legge et lag med friske bær inni kanskje med syltetøy og bruke havremelk i stedenfor soyamelk, det viktigste er jo det at kaken blir rosa :)
SvarSlett