søndag 13. januar 2013

Bløtkake med frukt og bær

.

Vi sørlendinger elsker bløtkaker! Eller "blaudis" som også noen her nede kaller det ;)¨
Det er tradisjon at denne typekake hører hjemme på kakebordene :)

Jeg har brukt sukkerbunner og rund 28 cm form.

Avkjøl bunnene helt før noe som helst gjøres med de.
Ellers kan bunnene smuldre og fyllet kan smelte.

Først dynket jeg bunnen med saften fra en hermetisk coctailmix. Det er en av dynkene som farmor alltid brukte og det funket fint, så hvorfor tulle med noe som funker ;)
Så hadde jeg på syltetøy. 

Så hadde jeg på et lag med pisket kremfløte som var blandet med vaniljekrem.
Og bananskiver oppå der igjen.

Den andre bunnen på topp og selve kaken er ferdig!
Nå gjestår bare pyntingen :)

Pisket krem langs sidene og langs kanten oppå.
Så var det bare å fylle på med stenfrie druer, oppkutta  jordbær, bringebær og blåbær.

Det som er greit med denne type kaken er at man kan ha hva enn man ønsker i den. Valnøtter, raspet sjokolade, annen frukt/bær og annet syltetøy.
Bare smaken som setter grenser :)


Enjoy! :)



4 kommentarer:

  1. hvor mye pisket krem brukte du her? Utrolig delicious kake dette :-)

    SvarSlett
  2. Namnamnam, jeg er en kokemoms, men 2013 er året da sukker og kaker skal tilhøre sjeldenheten i stedet for å tilhøre hverdagen, men det er jo såå godt:)

    //tusen takk for det:) Bryllupet på Hawaii var magisk flott:)

    SvarSlett
  3. //kAKEmoms, ikke kokemoms;)

    SvarSlett
  4. Takk for fin tilbakemelding, Nettums :)
    Jeg brukte totalt 5 dl fløte. Så blandet jeg inn noe under halvparten til vaniljekremblandingen :)

    Kommer ikke helt unna kaker i 2013 uansett, Lene hehehe!!!
    Så lenge det ikke blir hele tiden :p

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)