Her om dagen var det meldt regnvær. Bombe :P
Så da fant jeg ut at mellomste og jeg skulle bake en kake.
Valget falt på en gulerotkake. Oppskriften fikk jeg av en fantastisk dame som står meg veldig nær <3
Har forandret bittelitt på oppskriften.
Oppskrift til 20*20 cm form.
4 egg
3 del sukker
3 dl mel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts ekte vaniljesukker
1,5 dl solsikkeolje ( jeg brukte 1,5 dl smelta usaltet meierismør)
9 dl revet gulerot
Nydelige toppingen:
200 gr naturell Philadelphia, romtemperert
2 ts ekte vaniljesukker
100 gr romtemperert smør
250 gr sikta melis
* Sett komfyren på 160 grader.
* Pisk egg og sukker til eggedosis. Ca 10 minutt for å få den skikkelig luftig.
* Tilsett oljen/smøret.
* Bland mel og de andre tørre råvarene i en annen bolle og vend dette inn i eggedosisen.
* Riv gulerøtter og bland dette inn i eggedosisrøren.
* Kle formen med bakepapir og hell røren i formen.
* Stekes på nederste rille i ca 40 minutt.
* La kaken hvile i formen i 5 minutt før du hvelver den over på en rist og lar den avkjøles.
* Pisk sammen Philadelphia og smør i en kjøkkenmaskin.
* Sikt inn melis og vaniljesukker.
* Pisk opp til luftig krem, ca 5 minutt.
* Lag pynt av marsipan om du ønsker det. ( Jeg farget marsipanen selv og modellerte den slik jeg ville ha den)
Dette er som sagt den saftigste gulerotkaka jeg har smakt! Superenkel og fantastisk god! :D
Kan virkelig anbefales!
:)
Stilig :) Det må prøves :)
SvarSlettKlem!
Den er superenkel så den passer både som snacks en kveld for dere to eller hvis det plutselig ringer noen som kommer på besøk :)
SvarSlett