I år ble det ikke annen småbakt enn pepperkaker. Jeg var borte første delen av desember og da jeg kom tilbake igjen var det hurrameihei for å rekker ferdig alt til julaften :p
Men vi overlevde jo uansett! Så alt går jo men savnet det med å bake småkakene så i år måååååå vi få det til!
Vi hadde julaften hjemme i fjor og til da hadde jeg laget en kake, men den kommer ut senere.
Vi hadde også en mini-julaften hjemme i romjulen og da hadde jeg laget denne.
Veldig enkel og ikke avansert kake, akkurat sånn som bakst i julen skal være ;)
Oppskrift jeg har brukt tidligere:
250 gr mel
1/2 ts salt
2 ts kakao
115 gr usaltet smør , romtemperert
300 gr sukker
2 store egg
1 ts vanilje ekstrakt
240 ml kulturmelk
ca 1 ss wilton rosa pastafarge eller mere
1 ts hvitvinseddik
1 ts natron
* Pisk lett sammen smøret
* Ha så i sukkeret og pisk disse to varene godt sammen
* Ha i ett egg om gangen og pisk godt mellom hver gang. Skrap godt langs kantene slik at alt kommer med.
* Ha i vaniljen og rør godt rundt.
* Hell kulturmelka i en egen bolle.
* Nå skal fargen oppi. Hvis du syntes det blir for lite farge så kan du ta i litt mer.
* Pisk godt for å blande alt sammen.
* Mål opp og sikt melk, kakao og salt i en egen bolle.
* Nå skal det vekselsvis av den rosa melka og det tørre inn i bakebollen. Start og slutt med det tørre
* Kle formene med bakepapir i bunnen og smør sidene, evt kle sidene også med bakepapir.
* Denne røren rekker til to former på 20 cm eller en form på 24-26 cm.
* Jeg brukte denne gangen to former på 24 cm og kuttet den ene bunnen i to.
* Så siste, men ganske så vesentlige ingredienser; Mål opp eddik og natron i en liten skål, bland godt og ha i røren.
* 175 grader i ca 25-30 minutt. Sjekk kaken med en stekenål/strikkepinne i midten etter 25 minutt.
* Når kaken er ferdig stekt skal den hvile i formen i 10 minutt, ta den så ut av formen, snu den på hodet og la den ligge sånn på rist til den er avkjølt.
Oppskrift sjokoladekrem:
275 gr kremfløte
200 gr grovhakket lys kokesjokolade
120 gr grovhakket mørk 70% kokesjokolade
300 gr hakket blød nougat, Odense
4 gr salt
* Varm opp fløten til nesten kokepunktet.
* Ha alt annet i en bolle og hell over den varme fløten.
* La stå noen minutter før du rører forsiktig blandingen helt jevn.
* Smak for å sjekke om du ønsker mer salt i.
* Dekk bollen med sølvfolie og la den stå på kjøkkenbenken over natta.
* Røres om før den skal brukes.
Som sagt en veldig fortgjort-kake. Kakebunnen hadde jeg i frysen fra før og kremen lagde jeg kvelden i forveien.
Pynten er strøssel og hjemmefarget marsipan.
Det var et lite stykke igjen etter selskapet og det hadde jeg med på jobb. Og der forsvant det gitt :)
Håper alle har hatt en fin jul og får et fint 2014 :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)