Chocolate ganache er en av de toppingene jeg liker utrooolig godt!
Den både smaker godt, ser godt ut og er lett å få til.
Det er flere måte å lage denne på og her er en av de:
250 gr smør (usaltet)
400 gr kokesjokolade
1,5 dl kremfløte
* Smelt sjokoladen enten i vannbad eller micro.
Det er viktig at sjokoladen ikke blir tørr for da er den ødelagt.
* Kremfløten varmes opp i kjele til nesten kokepunktet.
* Hell så den smelta sjokoladen i fløten.
Rør dette til en blank og glatt røre.
Denne kan serveres slik som dette som en varm eller romteperert sjokoladesaus, men det er jo ikke det vi skal lage nå ;)
* Etterhvert som den blir mer avkjølt så vil den skille seg. De gjør ingenting for det er bare å røre i den så blander det seg.
* Enten kan man bruke ganachen flytende ( slik jeg har gjort på bildet over her), eller så kan man la den bli helt avkjølt for å så piske den opp og bruke som fluffy topping eller fyll-
Uansett hvordan man velger å bruke ganachen så er det farlig godt :) :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)