Bilde lånt fra Google.
Her er en del forskjellige sjokoladekremer :)
Namnam!! Kjenner jeg får vann i tennene bare jeg tenker på kremer, hehe!!!
Hvit sjokoladeglasur . ( Gir en glasur som stivner på kaken )
75 gram hvit sjokolade
15 gram smør
1 ss melk
4 ss melis
* Smelt sjokolade og smør, og rør til det er godt blandet .
* Visp inn melk og melis og fortsett å vispe i noen minutter til glasuren er kald.
* Smør/hell utover kaken.
****
Ganache - gir en lett og luftig glasur. ( Stivner ikke på kaken )
4.5 dl kremfløte
375 gram mørk sukkerfri sjokolade
* Ha kremfløten i gryta og la den koke opp under omrøring.
* Tilsett sjokoladen og rør om til den er smeltet.
* Ha blandingen over i en bolle og pisk til ganachen er lett og luftig (ca 5 minutter)
****
Saftig sjokoladekrem:
3 egg
1 1/2 dl kremfløte
135 g sukker
200 g meierismør
1 ts vaniljesukker
100 g mørk kokesjokolade
* Kutt smøret i terninger.
* Egg, kremfløte og sukker varmes opp til kokepunktet. (Rør gjerne sammen dette litt før du setter det på kok, ellers har egget lett for å klumpe seg).
Det er viktig å røre hele tiden så ikke kremen setter seg i bunn. La fyllet koke til det tykner litt. * Ta kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade litt etter litt.* Ha til slutt i vaniljesukker.
* Pisk fyllet opp med en hurtigmikser. Vær forsiktig så det ikke skiller seg.
Enkel sjokoladekrem
2 egg
1dl kremfløte
125 gr sukker
Røres i den varme blandingen
Avkjøles til neste dag og pisk opp. Bland inn litt pisket kremfløte.
2 egg
1dl kremfløte
125 gr sukker
Kok dette opp under omrøring .
125 gr smør
1 ts vaniljesukker
100gr sjokolade
125 gr smør
1 ts vaniljesukker
100gr sjokolade
Røres i den varme blandingen
Avkjøles til neste dag og pisk opp. Bland inn litt pisket kremfløte.
Dersom det er ønskelig kan det blandes inn Bailyes/annen likør eller andre smakstilsetninger. Feel free! :)
****
Sjokokrem
1 egg
1 dl sukker
½ dl kaffe
1 pl sjokolade
100 g smør
1 dl kremfløte
½ dl kaffe
1 pl sjokolade
100 g smør
1 dl kremfløte
* Egg og sukker røres sammen
* Kaffe, sjokolade og smør smeltes sammen og røres.
* Pisk kremfløten og vend den inn i den andre blandingen.
Jeg lagde en halvert versjon av ganachen, men den ble så bitter å sterk at jeg tilsatte litt vanlig pisket krem til (jeg hadde det i en bløtkake med jordbær) og det ble kjempegodt :)
SvarSlettHvor mye kremfløte var det på den siste? Det står ikke
SvarSlettBeklager at det ikke har kommet med, det er ført opp nå :)
SvarSlettJeg mener på det er 1 dl kremfløte som skal i. Så kan man vende inn mer dersom man ønsker det.