lørdag 22. februar 2014

Chocolate mud cake med masse snacks på!



Chocolate mud cake er jo noe av det beste som finnes. Mmmmm, så godt det er!!!!
Og med hjemmelaget sjokoladepudding på toppen og masse masse godteri så er det jo dømt til å bli snadder!

Oppskrift kakebunnen:
60 gram smør
170 gram sjokolade
0,5 dl sterk kaffe (kald)
6 eggeplommer
6 eggehviter
225 gram sukker
2 ts ekte vaniljesukker

* Smelt sjokolade og smør og rør til en jevn røre. Ta kjelen vekk fra varmen.
* Rør inn kald kaffe og bland godt. Sett kjelen  til siden til den er kald.

 * Bland eggeplommene og halvparten av sukkeret. Dette piskes til eggedosis.
* Nå blandes sjokoladeblandingen inn og pisk inn til alt er godt blandet.

* Stivpisk eggehvitene sammen med resten av sukkeret til blandingen er stiv.

* Vend litt og litt av eggehviteblandingen inn i sjokoladeblandingen om gangen. Vend inn godt mellom hver gang.

* Helles i en rund form, 24 cm, på 190 grader i ca 40-45 minutter.

* Kaken kan synke litt når den kommer ut fra komfyren, men sånn skal det være så ikke bli bekymret :)
Min sprakk litt på toppen, men det gjorde ingenting for da trakk jo også litt av sjokoladepuddingen ned i kaken og det er jo luxus :) Man kan også skjære av det laget om man ønsker.
* La kaken bli helt kald før du legger plastfolie over den og setter den i kjøleskapet i minst 3 timer.

Oppskrift på sjokoladepudding:
170 gram sukker
60 gram kakaopulver
30 gram maizenna
1/4 ts salt
4 eggeplommer
600 ml melk
40 gram smør
3 ts ekte vaniljesukker
100 gram sjokolade

* Smelt sjokolade i vannbad eller micro og la den hvile.


* I en kjele blander du maizenna, sukker, kakaopulver og salt.
* Tilsett eggeplommer og melk og visp til blandingen er helt jevn.
* Noen klumper kan komme, men det er bare å vispe i vei til de blir borte.

* Sett kjelen på middel varme og rør mens det koker opp.
* Det skal kun kokes opp i 30 sekunder og det må røres hele tiden før kjelen så fjernes fra varmen.
* Tilsett smør, ekte vaniljesukker og den smelta sjokoladen og rør.


* Hell dette i en bolle og la det avkjøles i ca 15 minutter.
* Legg på plastfolie helt ned på sjokoladepuddingen slik at det ikke danner seg en hinne på toppen av den.
* Sett kaldt i 3 timer.
* Når ventetiden er over kan den helles over kaken.
* Sett kaken kaldt igjen i 15 minutt så alt får satt seg skikkelig.



Rundt kaken smurte jeg opp sjokoladesmørkrem som funket som "lim" til KvikkLunsj-platene.
Så var det bare å knekke opp alle KvikkLunsjene, det gikk faktisk 18(!!) plater til denne kaken, og henge de fast på sidene.
Og til slutt var det bare å legge på godterier. Herlig!!!!!!

Kaken skulle ikke spises umiddelbart så jeg bandt to hyssinger rundt den for å holde alt skikkelig på plass, men det ble jo litt dekorativt også da :)


Enjoy! :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)