onsdag 9. november 2011

Panna cotta med sjokolade og Bailyes.




Baileys og sjokolade panna cotta og bringebær sorbet til 4 personer. 
Baileys and chocolate pannacotta with raspberry sorbet, 4 persons.


Panna cotta:
5 dl fløte / 2.5 cup of double cream
250 gram sjokoladeplater / 1 1/4 cup of chocolateplates
3,5 plater gelantin / 3,5 plates of unflavoured gelatin
50 gram sukker / 1/4 cup of sugar
1 shot Bailyes pr. person. / 1 shot of Bailyes per. person, or more if you want to ;) 


Sorbet:
0,5 liter nøytral yougurt / 2,5 cups of unflavoured yougurt
200 gram bringebær / 200 gram of raspberry
50 gram melis / 3,5 tbsp of powdered sugar


Pann acotta:
Kok opp fløte og sukker. Legg gelantinplatene i kaldt vann. Ha Bailyes og sjokolade i fløteblandingen og rør til sjokoladen har smeltet. Klem ut vannet av gelantinplatene og legg gelantinen oppi fløteblandingen.
Legges i serveringeformer og settes kjølig i minst 2 timer før servering.


Warm up the crem and sugar and let it boil for a couple of minuts. Put the gelatin in cold water for ten minuts.
Put the Baileys og the chocolate in the warm cream og stirr until the chocolate has melted.
Squees out the water from the gelatin og put the gelatin in the crem. Stirr til it is smooth.
Pour it in the glases or what ever you are serving in and let them cool in the refrigiator for minimum two hours befor serving.




Sorbet:
Kjør bringebær, yougurt og melis i hurtigmixer og kjør dette til en jevn masse. (Hell oppi yougurten først. ) Smak til med melis. Settes i fryser og røres i hvert 15 minutt til isen begynner å sette seg.
Run the rasberry, yougurt and mix it in a blender til it is smooth. ( Pour the yougurt in first)
Taste a long the way to see if you need more ......)
Put it in the freezer and stirr every 15 minuts to get the sobet-feeling instead of regular ice-cream.


Servering:
Legg panna cottaen på tallerken, evt ha den i porsjonsformen og legg ett par kuler med sorbet ved siden av. Pynt gjerne med ett mynte blad og evt noen friske bringebær.
Husk at panna cottaen er veldig søt, så frisk og syrlig sorbet er veldig god motvekt.
Place some of the sorbet on top of the pannacotta and serve.
This combination is a match made in heaven!  


Kos dere! :) :) 
Enjoy! :) :)

4 kommentarer:

  1. Kanskje jeg bare ikke ser det, men skulle det være mye bailyes i oppskriften?
    Fikk vedlig lyst til å prøve ut denne *:)

    Camilla

    SvarSlett
  2. Mengden er litt avhengi av hvor sterk du vil ha de :) He he he!!

    Jeg pleier å ta utgangspunkt i en liten shot for hver kuvert man lager.

    Dersom man ikke ønsker selve alkoholen i desserten så koker man bare opp i steden for å varme opp fløteblandingen.
    Smaken vil fremdeles være der, men det blir null promille ;)

    SvarSlett
  3. the dessert can be pretty tempting but do you know how you can use translate your page so it can be understood?

    SvarSlett
  4. Hi dessert :)
    I gave it a shot and transelated it now. Please let me know if there is something you don`r understand ;)
    However, the transelate-app is currently down, but I will fix it as soon as it is ok again :)
    Thanks for visiting my blog!

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)