søndag 14. oktober 2012

Eplekake med vaniljekrem, mmm!

Flott med noen flekker som er tatt av? 
Mon tro om en på 2,5år føler seg skyldig? ;) 

I dag er det skikkelig høstvær ute. Duskregn og regnbyger omhverandre. Men mannen her fyrte opp i peisen og da ble det jo litt mer koselig med engang :)

Snuppa i huset har hatt besøk av ei venninne i dag, så jeg spurte om de hadde lyst å bake eplekake.
Normalt er hun veldig ivrig på å få være med å bake på kjøkkenet, men i dag svarte de begge:
" Eh, nei takk, ellers takk :)" og lekte videre :O
Hvem er de jentene og hvor har snuppa mi blitt av...??? Hehe!!!

Siden jeg ikke er så mobil for tiden sendte jeg de avgårde på butikken for å handle det jeg trengte av ingredienser.
For selv om jentene ikke ville bake så hadde både jeg og mannen lyst på eplekake, hehe!! Og det er en så enkel kake at jeg kan sitte på en krakk mens jeg lager den. Enkelt :)

Oppskrift:
* 3 egg
* 2, dl sukker
* 2,5 ts bakepulver
* 5 dl mel
* 1,5 dl fløte
* 75 gram smør
* Eplebåter fra 3-4 epler
* Sukker og kanel til strø. (Evt perlesukker)

* Pisk egg og sukker godt til en luftig eggedosis.
* Ha mel og bakepulver i en bolle og blandes godt.
* Bland fløten sammen med smeltet smør.
* Det tørre siktes inn i eggedosisen vekselsvis med fløtesmøret.

* 26 cm rund form, midt i ovnen, 60 minutt på 180 grader.
* Husk å sjekk kaken etter endt  steketid med en tynn pinne. Det kan hende den trengs litt lengre i ovnen, alt avhengi av ovnen. I så fall bare legg bakepapir på toppen av kaken, så blir den ikke svidd. Men husk at pga vaniljekremen vil den  være veldig saftig og god :)
* Avkjøl kaken i formen før den taes ut av formen.
*Denne kaken er flott frysekake!

Eplebitene er fjorårets epler som mini og jeg høstet på jordet her vi bor.
Jeg kuttet eplene i biter, hadde de i en pose med sukker og kanel og ristet løs :) Og så la jeg de i frysen.
Var jo kjempegreit å ta opp den posen i dag da de var helt klar til bruk :)

Under her kommer litt trinn for trinn på hvordan jeg lagde denne kaken:


Jeg hadde oppi litt røre i bunnen først før jeg la oppi eplebitene.Var ikke så mye røre, men nok til at eplebitene hadde litt å sette seg i :) Er ikke så farlig hvordan de blir lagt, for det er jo ingen som ser de uansett :)
Mini skulle absolutt ha på kanel, så da var det ikke noe annet å gjøre enn å la han helle bittelitt over hele kaken. Ikke bare på kanten slik han gjorde først,  hehe!!


Så hadde jeg på vaniljekremen klattvis over det hele. Var ikke lett å få ha vaniljekremboksen i fred, for jeg hadde en på 2,5 år som helst ville hatt den alene, ha ha ha!!!!
Vaniljekremen er forøvrig ikke hjemmelaget. Da formen min ikke er helt bra så ble det en boks Piano ;)


Deretter hadde jeg på resten av kakerøren over vaniljekremen. Resten av eplebitene ble lagt over og dyttet litt ned i røren.
Så var det på med kanel og sukker og bang inn i ovnen! :)


Nå skal vi bort til mor med kaken. Mulig det vanker litt kaffe? For de som drikker det,  he he!!
Men alltid koselig å komme bort til mor og onkelfamilien min med litt kake. De blir så glade for det og forventer aldri noe. Så da er det ekstra gøy å kunne gjøre noe sånn :)

Vi hadde ikke noe is igjen i frysen, ellers hadde vi tatt med det bort. Men sånn ble det bare.
Pisket krem er jo også nydelig å ha til! Eller pisket krem med moste bringebær i!! Mmmmm, nå ble jeg jo bare enda mer sulten, hahahah!!!!

Her ser dere litt av vaniljekremen som er pirket frem av en utålmodig mini, hahaha!!!

Ha en flott søndag videre, alle sammen!! :) 



3 kommentarer:

  1. Nam! Ser helt fantastisk god ut :)

    SvarSlett
  2. Hørtes god ut og ser pen ut!

    SvarSlett
  3. Tusen takk! :)

    Av og til er det gøy å bake noen tradisjonelle kaker, rett og slett! :)

    Så i dag var det eplekaken sin tur :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)