lørdag 1. oktober 2011

Forskjellige sjokoladekremer.

Bilde lånt fra Google.


Her er en del forskjellige sjokoladekremer :) 
Namnam!! Kjenner jeg får vann i tennene bare jeg tenker på kremer, hehe!!!


Hvit sjokoladeglasur . ( Gir en glasur som stivner på kaken )
75 gram hvit sjokolade
15 gram smør
1 ss melk
4 ss melis

* Smelt sjokolade og smør, og rør til det er godt blandet . 

* Visp inn melk og melis og fortsett å vispe i noen minutter til glasuren er kald. 
* Smør/hell utover kaken. 
****


Ganache - gir en lett og luftig glasur. ( Stivner ikke på kaken )
4.5 dl kremfløte
375 gram mørk sukkerfri sjokolade

* Ha kremfløten i gryta og la den koke opp under omrøring. 

* Tilsett sjokoladen og rør om til den er smeltet. 
* Ha blandingen over i en bolle og pisk til ganachen er lett og luftig (ca 5 minutter)


****
Saftig sjokoladekrem:

3  egg
1 1/2 dl  kremfløte
135 g  sukker
200 g  meierismør
1 ts  vaniljesukker
100 g  mørk kokesjokolade


* Kutt smøret i terninger. 
* Egg, kremfløte og sukker varmes opp til kokepunktet. (Rør gjerne sammen dette litt før du setter det på kok, ellers har egget lett for å klumpe seg). 
Det er viktig å røre hele tiden så ikke kremen setter seg i bunn. La fyllet koke til det tykner litt. * Ta kjelen av platen og tilsett smør og sjokolade litt etter litt.* Ha til slutt i vaniljesukker. 
* Sett fyllet til avkjøling, gjerne i kjøleskap natten over.
* Pisk fyllet opp med en hurtigmikser. Vær forsiktig så det ikke skiller seg.
****
Enkel sjokoladekrem
2 egg 
1dl kremfløte 
125 gr sukker 

Kok dette opp under omrøring .

125 gr smør 
1 ts vaniljesukker 
100gr sjokolade 

Røres i den varme blandingen 
Avkjøles til neste dag og pisk opp. Bland inn litt pisket kremfløte.

Dersom det er ønskelig kan det blandes inn Bailyes/annen likør eller andre smakstilsetninger. Feel free! :) 
****

Sjokokrem
1 egg
 1 dl sukker
 ½ dl kaffe
 1 pl sjokolade
100 g smør

1 dl kremfløte

* Egg og sukker røres sammen
* Kaffe, sjokolade og smør smeltes sammen og røres.
* Pisk kremfløten og vend den inn i den andre blandingen.

3 kommentarer:

  1. Jeg lagde en halvert versjon av ganachen, men den ble så bitter å sterk at jeg tilsatte litt vanlig pisket krem til (jeg hadde det i en bløtkake med jordbær) og det ble kjempegodt :)

    SvarSlett
  2. Hvor mye kremfløte var det på den siste? Det står ikke

    SvarSlett
  3. Beklager at det ikke har kommet med, det er ført opp nå :)
    Jeg mener på det er 1 dl kremfløte som skal i. Så kan man vende inn mer dersom man ønsker det.

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)