mandag 5. mai 2014
En enkel, men utrolig god påskekake!
I påsken skulle vi en tur på hytta og da måtte vi jo ha med en kake :)
Og så fikk vi også et lite besøk dagen før vi dro på hytta. Da måtte vi jo også ha kake :)
Så da slo jeg to fluer i ett smekk og lagde denne kaken, delte den i to og hadde en` kake til hver dag.
Enkelt, ikke vel? :)
Oppskrift til liten langpanne:
400 gram sukker
320 gr smør
4 egg
1 dl melk
1 dl saft fra appelsiner
320 gr mel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Skall fra to appelsiner
50 gram sjokolade, revet/hakket
Oppskrift topping:
125 gr smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
1 dl saft fra appelsiner
100 gr hvit sjokolade
Skall fra en appelsin
Fremgangsmåte
* Rør sukker og smør hvitt og luftig.
* Rør inn et egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
* Til sett væsken vekselsvis med alt det tørre.
* Til slutt helles skallet inn i røren og røres godt.
* Hvis man ønsker kan man strø over sjokoladen på toppen, eller så kan man også ha det inni røren.
Jeg valgte å strø det på toppen før steking.
* 180 grader, midt i ovnen i 35 minutter.
Toppingen:
* Pisk sammen smør, melis, vaniljesukker og saften til en luftig blanding.
* Smelt sjokoladen i vannbad eller micro og tilsett i smørblandingen.
* Til slutt skal skallet i røren.
* Ha toppingen på den avkjølte kaken og nyyyyyyyt! :D
Denne kakebunnen er sør og god og toppingen er litt mer syrlig, så de passer utrolig godt sammen!
Bunnen er også lett og luftig samtidig som den er saftig.
Denne skal jeg så absolutt lage flere ganger! Så latterlig enkel, men likevel utrolig smaksrik! :)
Jeg valgte helt enkelt å lage noen kyllinger som jeg plasserte på kaken og hadde på litt gul strøssel.
Av og til er ofte det enkle det beste og det passet veldig godt i dette tilfelle ;)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei :) Jeg synes denne kaken ser utrolig god ut! Vurderer å bake den og ta med på hytta i påsken, men lurer på hvor lenge den holder seg god?
SvarSlett