lørdag 26. november 2011

Skillingsboller


Ferske og varme skillingsboller er noe av det beste jeg vet :)


INGREDIENSER:
1/2 l  melk
75 g  fersk gjær, rød type
1/4 ts  salt
150 g  margarin
1000 g  hvetemel
1  egg
150 g  sukker

FYLL:
200 g  smør, temperert
150 g  sukker
1  egg til pensling


FRAMGANGSMÅTE:
* Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.Rør gjæren ut i væsken.
* Vei opp alt det tørre og tilsett væsken og eggene.
* La deigen elte i en kjøkkenmaskin til en glatt og jevn deig.
*La deigen etterheve i ca. 40 minutter.

FRAMGANGSMÅTE FYLL :
* Rør sammen smør og sukker til en luftig masse. Ha i kanel etter smak.
* Kjevle ut deigen til et rektangulert stykke.
 * Smør fyllet godt utover deigrektangelet og strø evetuelt på rosiner.
 * Rull deigen sammen til en jevn og fin rull.
* Skjær rullen opp i skiver etter ønsket tykkelse.

Sett ovnen på 230 grader.
Pensle med egg og sett til etterheving i ca. 40 minutter.
Stek bollene i forvarmet ovn i ca. 8-10 minutter.

Jeg lagde tradisjonell melisglasur med vann, melis og tilsatte matfarge. Bare for å få litt mer farge på lunsjen min, hi hi!!

Kos dere! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)