søndag 15. januar 2012

Saftig vaniljekringe med friske bringebær og vaniljesaus.


I dag fikk jeg så lyst å bake noe jeg ikke pleier. Nemlig gjørbakst.
Og da falt valget på vaniljekringle for det er så himla godt! :) Så da var det bare å sette i gang da!

Oppskrift:
* 50 gram gjær. (jeg brukte søtgjær)
* 100 gram smør
* 3 dl melk
* 2 egg
* 100 gram sukker
* Litt salt
* Ca 10 dl mel (Se an deigen underveis om du trenger mer/mindre)
* Litt kardemomme

Slik gjør du det:
* Smelt smøret i melken og bland ut gjæren i blandingen som skal være lunken (rundt kroppstemp)
* Pisk godt de to eggene og ha i blandingen. Men spar litt til penslingen til slutt.
* Ha i resten av det tørre. Jeg sikter alltid det tørre for å få et mer luftig resultat.
* Eltes godt.
* La deigen heve i 30 minutt på et varmt/lunt sted.

Fyll:
En pakke vaniljekrem
Kanel
Sukker

*Kjevl ut deigen til en stor firkant.
* Nå kan du ta på hva du vil. Jeg smørte på et lag med smør, så MASSE vaniljekrem, he he!! Så helte jeg over sukker og kanel.
* Rull sammen til en pølse og form den som en krans på stekebrettet.
* Klipp kransen til og pensle med det var var igjen av eggene. Strø på med kanel og sukker om du ønsker det.
* La det heve i 30 minutter.
* Nederste rille, 200 grader i 20-30 minutt. ( Avhenger av nyere eller eldre komfyr)

Her har jeg fått på smøret. Dere ser det er en stor firkant? :)

Og nå har vaniljekremen fått kose seg på deigen, hihi!! Nesten en hel pakke :) 

Nå har kanel og sukker kommet på.

Slik så kringlen ut når jeg satt den til siste heving. Strødde litt brunt sukker også på.

Og her er den ferdig stekt. TIPS: Nederste rille.. Det gjorde ikke jeg, kremt..


Så nå har vi kringle for en god del timer fremover, he he he!! Min bror fikk med seg litt på nattevakt og vi har kost oss med litt i kveld. 
Denne kommer jeg garantert til å lage igjen!! Den ble fantastisk saftig, luftig og god!!

Og med friske bringebær og vaniljesaus på en varmvaniljekringle.... Ja da MÅ det jo bare bli en suksess!! :)

Ha en god søndag, folkens!!!



2 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskriften!! Den skal lages og nytes i kveld etter søndagsmiddagen!
    Fantastiske bilder av kakene - blir skikkelig inspirert av deg!
    Lykke til videre med bloggen! Skal anbefale denne til andre! =)

    SvarSlett
  2. For noen utrolig koselige ord! :) Det setter jeg kjempepris på! Skulle gjerne likt å visst hvem jeg sier takk til da :)
    Og tusen takk for at du vil anbefale bloggen min videre!

    Fikk du prøvd kringlen? Hva syntes du? :)

    Klem, Tone

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)