mandag 6. februar 2012

Lynet McQueen-kake. Trinn-for-trinn


Vårt lille gull, som egentlig ikke er så liten lengre hehe, fylte nylig 2 år. Og da var det kake med i barnehagen :) 
Egentlig hadde jeg tenkt å lage en helt enkel kake, men... Er ofte jeg tenker det, men neida.. Skjer ikke det, he he he!!! 
Og siden han syntes Lynet McQueen er så stilig, så ble det et forsøk på den kaken, gitt!! *Noe jeg kom til å angre dypt på etterhvert...*
Oppskriften og fremgangsmåten har jeg lånt av Hannes kaker :) 
Kaken er laget i rund form, 28 cm. 

Her er et diagram som Anna, som har laget oppskriften, har laget. Veldig greit å følge! :)


Pisk  smør og sukker hvit og luftig. Dette tar som regel et par minutter. Og smøret skal være romtemperert for å få best resultat.

Ha alle de tørre varene i en bolle og bland godt sammen. 

Så tilsetter du eggene, ett om gangen, i smørblandingen. Pisk godt mellom hver gang du har oppi et ett. Også eggene skal være romtempererte.

Se så lett og luftig det er nå! Herlig! :)

Tørrvarene skal siktes inn annenhver gang med kulturmelken. Husk å piske godt mellom hver gang det haes noe i smørblandingen slik at det ikke blir klumper av noe slag.

Ferdig røre som er klar i formen :) 

Og så kommer oppskriften til sjokoladekremen. Og denne ble nyyyyydelig!!!!! Det kan testkaninene her i huset bekrefte, he he he!!

200 gram romtemperert smør
500 gram melis
2 ts vaniljesukker
2 romtempererte egg
200 gram kokesjokolade

Pisk smør, vaniljesummer og melis. Tipset er så sikte dette i bollen slik at det ikke blir noen klumper i denne blandingen. Piskes en god stund slik at den bli god og luftig.

Så tilsettes ett egg om gangen. Pisk godt mellom hvert egg som haes i. 

Mmmm, så godt!! Gleder meg til å prøvesmake senere!

Brekk sjokoladen i biter og smelt den. Enten i microen eller i vannbad. Etter et par minutt er den klar. (Husk å rør i den underveis til at den ikke blir tørr!!) Hell sjokoladen i blandingen og rør godt.

Ingen kan vel si at dette ikke ser fristene ut da? Mmmm!!! Vann i munnen, he he!


Sånn er kremen når den er ferdig. Virkelig, virkelig noe å anbefale!!!!

Og så kommer de største jobbene da. Her er det bare å brette opp ermene og sette i gang! :) 

Så fort kaken er godt avkjølt deles den opp slik.

Og så deles de to halvmånene opp på midten, slik

Og den ene skal igjen deles i to deler

Den store delen har jeg delt i to og fylt med sjokoladekremen. På bildet er det bare nederste del.


Så er bare er det å stable på kaken for å se hvor delene skal plasseres. Panseret ble altfor hardt i kantene, så det var en kjempetabbe av meg... 

Jeg har tatt et lag med sjokoladekremen slik at delene skal henge fast. Det er også krem på undersiden av delene. (Her oppdaget jeg at jeg hadde glemt å hule ut til dekkene, så det måtte jeg jo gjøre igjen!)

Så er det bare å sette den kaldt et par timer før det er på an igjen! :) 
Og så herlig sjarmerende med kakesmuler overalt på bildene, ha ha ha!!!!

Nå skal marsipanen farges og det er jo en stor jobb i seg selv. Da er det greit jeg hadde en mini-kjøkkensjef som ville hjelpe meg :)

Her er alle fargene vi har farget selv

Kjevl ut den største klumpen med rødt og kle bilen. Jeg bruker hvetemel når jeg kjevler ut marsipan.

Så har jeg laget dekkene. Har brukt en Wilton-tipp til dette. Og så har jeg brukt gress-tippen til å lage litt mønster. Har også tatt på lim overalt bare for å få de til å bli mer blanke ;)

Så skal alt det andre lages! Jeg hadde ikke noe spiselig bilde til å ha på panseret, derfor lagde jeg bare et lyn.

Her ser dere litt mer fra siden.

Streken er rett og slett vanlig tykk vann og melis-blanding som jeg farget sort. 

Det er masse jeg har lært av denne kaken.. Mange feil jeg ser kunne vært bedre. Men bursdagsbarnet var i alle fall veldig fornøyd, så det er jo alt som betyr noe til syvende og sist! :) 
Men nå vet jeg jo uansett hva anderledes jeg skal gjøre til en evt annen gang ;) He he!

Håper dere har overlevd dette eviglange trinn for trinn-innlegget mitt! Ha en flott mandag videre :) 

8 kommentarer:

  1. Det var en tøff kake. Ser jo bare så stilig ut når du gjør det og så fryktelig når eg prøver. I dag skal eg prøve meg på cookiene dine :)

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha, Kathe! :) Men jeg er sikker på at du klarer det du også, hehe!
    Si i fra hva du syntes om cookiene da!! :D De er yummyyummy!!

    SvarSlett
  3. Kjempe fin kake ! Tenker hele barnehageavdelingen var i ekstase når dere kom med kaken !
    Denne sjokoladekake oppskriften skal jeg prøve meg på neste gang :) Blir nok ikke en bil ut av den, men en helt grei vanlig bursdagskake. he he.

    SvarSlett
  4. Takk for det, Anne! :) De var mer en fornøyde de og de ansatte ville helst ikke kutte i den, ha ha ha!!!! :p

    Denne kaken er kjempegrei! Så kan virkelig anbefale denne oppskriften ja :)

    SvarSlett
  5. Smørkremen såmjammen god ut -hvilket smør bruker du? Sunes Meierismør lager så mye smak, men kanskje det går fint? melange er jeg ikke fan av så bruker det minst mulig.

    SvarSlett
  6. Heia :)
    Jeg har brukt både meierismør og vanlig smør. Det går i meierismør nå for tiden og ja, det er litt mer smak, men jeg syntes det bare var godt jeg. Er ikke så veldig markant forskjell i smaken egentlig, men kommer til å fortsette med meierismør til jeg finner noe annet :)

    SvarSlett
  7. Hei, utrolig fin kake. Tenkte å lage den til nevøen min. bare lurer på åssen farger du blander i marispanet og hvor mye? :)

    SvarSlett
  8. Og hvor mye marsipan trenger man for å lage en sånn kake? Holder det med en "pølse" man får kjøpt i butikken?

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)