tirsdag 21. februar 2012

Middagspai+kakeutstyr=?



Kan man bruke kakeutstyr til kjøttpai? Klart man kan det!! Selv om det er middag så betyr jo ikke det at man ikke kan pynte litt! :) 




Oppskriften jeg har brukt er til 4 personer:
Paibunn:
150 gram romtemperert smør
200 gram mel
2 ss vann

*Smuldre alt i en bolle, gjerne i kjøkkenmaskin
* La deigen hvile i en plastpose i kjøleskapet i 15 minutt.
* Trill ut deigen og kle formen.
* Stikk huller i bunnen av deigen
* Stekes på 200 grader, midt i ovnen i 15 minutt


Det som er så greit med pai er at man kan fylle den med hva man enn ønsker! 
Jeg tok noe av det jeg hadde på benken i dag og det ble:

4 egg som ble pisket i en bolle
Kjøttdeig som ble stekt i panne
Løk
Bacon som ble klippet opp i biter
Paprika som ble kuttet i små biter
Gulrøtter i tynne skiver
Erter
Ost 
Smøreost med soltørkede tomater og basilikum

* Etter alt er pisket, kuttet og stekt blandes alt i en bolle og røres rundt. 
* Legg på lokk etter eget ønske.
 * Hell dette over paiformen og stekes på 200 grader, midt i ovnen i 30 minutt.


Jeg glemte litt av tiden, så den ble litt svidd. Men pyttsann! Den smakte godt uansett! :)

Ser dere forresten at jeg har brukt en hjerte cookiecutter? Og så har jeg laget en rose i midten, he he!!
Ikke den beste deigen til å lage roser, men.. Det var i alle fall verdt et forsøk :)


Rykende fersk pai, servert med en klatt rømme og grønn salat. Mmmm!!! Velbekomne! :) :)



2 kommentarer:

  1. Du har et fantastik blog, jeg leser det altid :)
    Og tusin takk for besøken på mit blog :) toppingen på cupkaken er vanlig frosting med kokosmel i, veldig enkelt at lage og godt :) Har det bra, hilsen fra Island Guðný Björg :)

    SvarSlett
  2. Åååh, tusen takk for flotte ord! Veldig hyggelig at du er så ofte innom bloggen :) Jeg ser det faktisk på trafic-feeden :)

    Den frostingen må jeg skrive opp på listen over kommende prosjekter! Rett og slett :)

    Ha en kjempefin helg, Guðný Björg :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)