søndag 30. desember 2012

Delfiakake




Delfiakake er noe som hører julen til og i år fikk jeg hjelp av frøken bakemester. 
Jeg lagde alt klart og helte oppi formen, mens hun la på alle lagene og pyntet den. 
Veldig grei fordeling ;)

Jeg må også si at det er hun som har tatt bildene :)

Oppskrift:
 250 gram Flott matfett (altså en hel pakke)
300 gram sjokolade (jeg liker litt ekstra, hihi)
En håndfull Per-Kjeks.
2 egg
(6 ss kaffe for de som ønsker det)
3 ss sukker
Marsipan
Geletopper

Jeg brukte en brødform på 1 liter. Den var i største laget, så neste år kommer jeg til å doble oppskriften og bruke samme form.


Smelt fettet i en kjele og sett til avkjøling. Denne skal bli romtemperatur.
 Kle en form med sølvpapir slik at sjokoladen ikke stivner fast i selve formen.


Pisk sukker og egg til luftig eggedosis.
 Smelt sjokolade i vannbad eller mikro og la denne blir en del avkjølt før den helles oppi eggedosisen.
(Hvis det ønskes kaffe i kaken helles det oppi den smelta sjokoladen før avkjøling)


Hell det smelta fettet oppi sjokoladen og rør godt.


Hel blandingen over i eggedosisen og vend godt om. 

Nå skal det stables i formen:
Hell noe røre over i formen.

Legg et lag med marsipanskriver i.
Så et lag med røre.

Et lag med Per-kjeks.
Så et lag røre.

Et lag med geletopper.
Så et lag med røre.

Til slutt resten av røren.

Så pyntes kaken slik man vil.
Her har hun knekt opp kjeks som hun har puttet vilkårlig sammen med geletopper.

Det som er fint med denne kaken er at man kan fylle den med hva man vil. Lakris, geletopper, hva enn man ønsker. Og så kan man legge lagene som man vil :)


Kos dere de få dagene som er igjen av romjulen!! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)