mandag 19. mai 2014

Sjokoladeostekake med appelsinmousse


Dette var den andre kaken jeg lagde til oss på 17.mai.

En sjokoladeostekake med appelsinmousse på toppen. Pyntet veldig enkelt med marsipanroser og appelsin.

Ble friskt og godt :) Normalt har jeg jo pasjonsfruktmousse på toppen, men jeg hadde lyst å prøve noe helt nytt så da ble det dette :)


Appelsinmousse:
3 gelatinplater
2 eggeplommer
1 dl sukker
100 g kesam
1 dl presset appelsinsaft
3 dl kremfløte

* Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
* Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis.
* Vend i kesam.
* Klem gelatinplatene og smelt i 1 ss kokende vann.
* Rør litt av appelsinsaft med gelatinen.
* Bland så med resten av appelsinsaften. Rør denne blandingen i eggedosisen. * Pisk fløten til krem og vend den i.
* Fordel moussen over kaken og sett i kjøleskap, gjerne over natten.



Håpe alle hadde en flott feiring av nasjonaldagen vår!! :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)