mandag 24. oktober 2011

Sjokoladekake med sjokoladepasta.


I går hadde ett vennepar av meg 1-års jubileum og jeg ble spurt om å lage kake til kvelden.
Noe jeg selvfølgelig sa JA til! He he he!! Lar jo ikke en såååå romantisk mulighet gå fra meg!! :p

Hun ønsket en ren sjokoladekake, he he!! Så dette er ikke en kake for de som teller kalorier, for å si det sånn ;)

Fransk sjokoladekake.
250 g smør
5 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

* Smelt sjokoladen og smør i en bolle i vannbad.
* Lag eggedosis av egg og sukker.
* Vend sjokoladerøren nedi, og bland til slutt forsiktig inn mel og bakepulver.
* Smør og mel en springform (24 cm).
* Kaken skal steke ved 200 grader i ca 30 minutter. Det skal fortsatt henge røre ved på trepinnen.
* La kaken hvile en liten stund i formen før formen taes av.

Fyll:
Sjokoladeganache og enkel sjokoladekrem.




Sjokoladepasta.
Sjokoladepasta lages av smeltet sjokolade blandet med sirup etter forholdet 2:1 (i vekt). F.eks. 500 g sjokolade til 250 g sirup.
Ingredienser:
500 g kokesjokolade
250 g sirup

* Sjokoladen smeltes forsiktig i vannbad, pass på så den ikke blir for varm, sirupen varmes i kjele til den er lunken.
* Rør sirupen godt inn i sjokoladen og hell den varme blandingen i f.eks. fryseposer. Klapp flatt, fjern vakuum, steng posen og legg til avkjøling på benken i ca. ett døgn, eller til den stivner.
* Før sjokoladepastaen skal brukes, må du kna den opp. Massen er hard og kan varmes i mikro-bølgeovn i noen sekunder. Men vær forsiktig, den smelter fort! Den ferdige sjokoladepastaen skal være smidig og kan brukes til alt fra kakelokk til blomster.
* Dersom den er seig når den kjevles ut, kan du kjevle den ut med litt maizenna. Pass på så du ikke får mel også på oversiden, det vil sette merke på lokket ditt. Pastaen bør kjevles på plastunderlag med plast- eller silikonkjevle.
* Pass på ikke å jobbe for mye med pastaen, den smelter fort i hendene dine.

Skriften er smeltet hvit sjokolade tilsatt siktet melis. Jeg syntes den var så rennende uten melisen, men så fort ( og for sent dessverre) at jeg kunne hatt enda mer melis i :/


Syntes ikke rosene ble verst, med tanke på at det var første gang jeg lagde sjokoladepasta og lagde roser på denne måten! :)


Så happy feiring i går, Jannicke og Ole-Kristian! :) Håper dere fikk en kjekk kveld!
Og takk for at jeg fikk lage kaken deres!

2 kommentarer:

  1. stas med slike oppdrag da :)

    SvarSlett
  2. Var kjempegøy! :)
    Har datteren deres på besøk her nå og hun syntes den var "supergod!", hehe :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)