onsdag 15. januar 2014

Episode 3 av Kakekrigen :)


Herremin, jeg står igjen som en av de tre siste!!!! Er det mulig!!! :D 
Til tross for at "kaken gav assosiasjoner til jul"- sitat Monica. :p

Det var like trist i kveld da Marita måtte forlate oss som da Kjersti dro i går.
Som jeg skrev på søndag så hadde jeg aldri trodd at det gikk an å knytte seg til noen personer på så kort tid. Men det gjorde det altså :) 
De er jo så herlige alle sammen så uansett hvem som hadde gått ut så hadde det vært trist.
Og skjønne Marita som ba meg holde kjeft når hun måtte forlate oss, heheh! Skjønneste altså :) 

Dagens frisyre ble en hestehale.
Det skal sies at det var ikke deltakerene som bestemte hvordan vi skulle gå på håret. Bare så det er sagt en gang for alle ;)


Fytti som jeg savner dette studioet altså.... Hadde gjort det igjen på flekken hadde jeg hatt sjansen!

Her er oppskriftene.
Jeg har delt litt opp for å utnytte tiden bedre. Så det ser kanskje mye ut og kanskje litt sttressende ut, men det er bare å lese gjennom alt først så ser dere at det er i grunn ikke så mye alikevel :)

 « A sweet roll»

Oppskrift kakebunnen:
6 egg
180 gram hvitt sukker
150 gram hvetemel
2 ts bakepulver
Nøytral olje
Ekstra sukker til strø

Fremgangsmåte:
* Sett ovnen på 180 grader.
* Dekk en stor langpanne (skypanne som noen kaller det) med bakepapir som er smurt på 
oversiden.
* Pisk sukker og egg til eggedosis. La det piske i 8 minutt. Den skal bli skikkelig fluffy og lys.
* Sikt alt det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Ikke vend for hardt inn for da vil 
røren synke sammen og det vil vi jo ikke.
* Røren er nå ferdig. La stå inntil videre.
* Legg 2 ts av røren i en liten separat bolle til mønsteret.

Oppskrift til mønsteret:
1 eggehvite
Et par dråper sitronsaft
1 ts melis
Farge

Fremgangsmåte:
* Stivpisk eggehviten og tilsett sitronsaft og melisen.
* Rør godt sammen.
* Vend inn kakerøren.
* Dersom det skal deles opp i flere farger må denne røren deles opp nå.
* Tilsett ønsket farge.
* Fyll røren/rørene i en liten sprøytepose og klipp et lite hull.
* Sprøyt det mønsteret du ønsker på det brettet med det smurte bakepapiret. Det trengs ikke 
mønster på mer enn 3/4 av brettet på langs for noe vil bli rullet inn og ikke være synlig.
(Du kan også printe ut et mønster på et vanlig ark, legge det under bakepapiret og bruke det 
som mal. Bare husk å fjerne det før du setter brettet i ovnen)
* Stekes i 3-4 minutt midt i ovnen.
* Sett til avkjøling til de er nesten romtemperert. Det tar bare et par minutter.
* Hell forsiktig kakerøren jevnt over stekebrettet som har på mønsteret. IKKE skrap røren 
rundt på brettet, men dytt helt forsiktig rundt på overflaten for å få alt jevnt fordelt. Dersom 
det skrapes eller dyttes hardt vil mønsteret løsne.
* Dunk brettet et par ganger på benken slik at de største luftboblene slipper tak.
* Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutt. 

Så skal vi begynne på fyllet, kokos og sjokoladekrem:
60 gram usaltet meierismør. Romtemperert
160 gram melis
10 gram kakaopulver
80 ml kokosmelk.

Fremgangsmåte:
* Pisk smøret hvitt.
* Sikt inn melis og kakaopulver og bland godt.
* Hell i kokosmelken og pisk til en jevn og luftig topping. Pisk i minst 4 minutt.

Så tilbake til rullekaka:
* Smør et bakepapir og strø over sukker.
* Vend den stekte kaken over på dette bakepapiret etter endt steketid.
* Dra av bunnpapiret og legg det løst oppå kaken. La hvile mens resten av fyllet lages.

Så siste fyllet, butterscoths-krem:

1 dl kremfløte
3 ss usaltet meierismør
1 dl brunt sukker
0,5 dl hvitt sukker
1 klype grovt havsalt
400 gram bringebær (til inni kaken pluss pynt)

Fremgangsmåte:
* Hell fløte og smør i en gryte og smelt på svak varme.
* Rør inn sukker og salt.
* Kok til sausen blir tykk. Rør ofte.
* La den bli lunken før den helles på rullekaka.

Sist innspurt:
* Sjekk at rullekaken ikke er veldig varm lengre.
* Smør på sjokoladekremen først og deretter sausen oppå kremen igjen.
* På den delen av rullekaka som det ikke er mønster legges ferske bringebær på to rader.
* Det er ikke vits å å ta helt ut til kantene, bortsett fra den kanten som vil være innerst i 
rullen, for man dytter fyllet utover mens man ruller.
* Rull kaken sammen med hjelp fra papiret.
* Skjær bort de to endene og pynt.



Skal ikke stå på konsentrasjonen i alle fall, hehe!!

Jeg glemte å banke stekebrettet i bordet slik at de største luftboblene smalt. Så derfor ble den litt tykk.
Men i min familie så liker vi det sånn, så det gjorde ingenting ;)


Var ikke så lett å se hjertene på disse pressebildene, men. You get the point, right? :)

Jeg lagde en tilsvarende kake tidligere i år og der kom hjertene bedre frem. 
Vet ikke helt jeg, men har en mistanke om at ovnen har spilt et lite puss igjen..

I morgen er det finale og da er det amerikansk dag på Kakekrigen! 
Hva det vil si får dere se i morgen hvis dere følger med :)
Da skal også gruppevinneren fra vår gruppe kåres!


Håper dere følger med videre på den siste dagen i vår gruppe :)
Ha en flott onsdagskveld :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)