søndag 23. mars 2014

Jeg ble utfordret av Regal og Hele Norge Baker :)For litt siden fikk jeg en mail av Hele Norge Baker og Regal hvor de ville utfordre 5 av landets bake og matbloggere.
Og jeg var en av de som de ønsket å utfordre!! :) Hvor stilig er ikke det da!!

Hver av oss deltakere får samme utfordring som deltakerene i selve programmet. Og vi får to oppgaver hver.
Dette er min første oppgave.

Oppgaven var å bake en sjokoladekake til et bursdagsselskap til barn under 10 år. Vi skulle bruke 2,5 time på denne oppgaven.
Sist gang jeg var med på noe med tidspress var jo på Kakekrigen og da hadde vi bare 1,5 time så dette var jo gooood tid, hehe!! Men at tiden fløy var nå sikkert og visst :D
Akkurat i det jeg skulle stø på litt strøssel gikk tiden ut så det utgikk da. Men jeg syntes den ble bra jeg mtp hvor mye som skulle gjøres på den tiden og pynting :)

Jeg lage en sjokoladekake da de fleste barn elsker sjokoladekaker :) Og denne er skikkelig saftig og god!

Oppskrift på en` kakebunn. (Jeg lagde to bunner som jeg stekte samtidig)
4 egg
200 gr melis
250 gr smør
250 gr kokesjokolade ( Jeg brukte 50/50 lys og mørk)
125 gr mel

* Sett komfyren på 200 grader.
* Lettpisk eggene og melisen.
* Smelt smøret og la sjokoladen smelte i smøret.
* Hell sjokoladeblandingen over i eggeblandingen.
* Sikt inn melet og bland til en jevn røre.
* Stekes i 25 minutter ( Jeg har brukt 30 cm form)Mens kakebunnene stod i ovnen lagde jeg alt av fyll slik at det skulle ha tid til å sette seg og fudgen bli avkjølt i kjøleskapet.
Etter det var gjort formet jeg fondant til pynten.  Valget falt på partyhatter og stjerner på pinner.
Stjernene skulle jo egentlig hatt natten over til å tørke, men det var det jo ikke tid til så da kjevlet jeg de tynnere enn jeg normalt ville hatt, slik at de skulle få tørke litt.

Til fyll hadde jeg chocolatefudge og bringebær. For at fudgen ikke skulle skli hadde jeg en kant av sjokoladesmørkrem som dik. Den lot jeg med vilje skli litt utover kanten slik at det ble litt mer spennende for ungene.
Det vanligste er jo en "dekket" kake, men jeg hadde lyst å lage noe som jeg ikke lager hver eneste dag. Nemlig en mer åpen kake. Og så er det jo stilig å kunne se mellom bunnene hva som er i kaken :)Først hadde jeg en kakebunn på fatet, deretter hadde jeg på fudgen som jeg hadde pisket lett opp.
Deretter strødde jeg på bringebærene.
Hadde det skulle vært til et voksenselskap hadde jeg valgt noe fyll med mer syre i, men nå var det til barneselskap så da ble det sånn :)

Pynten rundt og oppå ble luftig chocolatefudge, enkelt og greit. Og med fondantpynten på og litt kuler så syntes jeg selv at kaken ble verdig et barneselskap :)
Ungene i huset syntes i alle fall at den var skikkelig kul og tøff :)

Da er det bare å vente på neste utfordring! Og jeg er sååå spent på hva det blir! Med min flaks blir det sikkert noe heidundrande gastronomiske greier... Kanskje noe gjærbakst også, heheh!!
JEG vet hvilken uke som jeg blir utfordret neste gang, men det kan jeg jo ikke si ;)
Så det er bare å følge med!Håper alle har hatt en fin uke og at kommende uke blir helt fantastisk :)
Takk som kikket innom bloggen min! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar fra deg :)